Op dit onderwerp reageren  [ 46 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 17, 2005 12:00 am 
Nog een aanvulling: de bultjes zijn blijvend en het zijn er veel. Er kwamen er eerst steeds meer bij, jaren geleden. Nu blijft het stabiel


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 17, 2005 12:00 am 
hallo marian,dit geval lijkt heel erg op een verhoogd cholestorol,het zijn als het ware opgehoopte vetcellen.bij mij is dit bij toeval ontdekt omdat ik onder behandeling van de internist kwam voor een ander probleem,hij zag bij mij ook van die plekken en stelde me voor om mijn cholestrol te laten testen,de waarde hiervan bleken 9.3 te zijn terwijl ze maar rond de 5 mogen zijn.de plekken zijn door een oogarts verwijders en omdat ik medicatie heb gekregen voor het cholestrol zijn er gelukkig geen meer terug gekomen,het is maar een kleine ingreep,en je ziet er niks van.dus mijn advies aan jou is.laat je cholestrol eens nakijken.baad het niet schaad het niet,sterkte desiree


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 18, 2005 12:00 am 
Dank je wel Desiree,

met jouw informatie kon ik gericht gaan zoeken op het net en ik ben erachter gekomen dat het xanthelasmata (ook xanthelasma genoemd) zijn.
Er stonden ook foto's bij van 'mijn' probleempje.
Het zijn goedaardige vetophopingen die soms, dus niet altijd, veroorzaakt kunnen worden door een verhoogd cholesterol.
Die ga ik natuurlijk laten controleren.

En de vetophopingen weg laten halen!
(als het niet door het een verhoogd cholesterol komt, komen ze uiteindelijk wel weer terug waarschijnlijk, maar dan weet ik in ieder geval wat te doen)

Nogmaals erg bedankt!
Marian


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 19, 2005 12:00 am 
Hoi,
Ik heb die bultjes ook al jaren.
Heb ook een verhoogd cholestrol.
De oogarts kan ze weghalen, maar de bultjes komen vrij snel weer terug heeft hij me verzekerd.
Na het weghalen heb je toch nog kleine littekentjes.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 19, 2005 12:00 am 
Hoi Desiree en Hettie,

Mag ik vragen hoe jullie ze hebben laten weghalen?
Er zijn verschillende methoden voor, las ik, zoals stikstof, laser enz.
Ben benieuwd welke behandeling de beste resultaten geeft.

Groetjes,
Marian


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 20, 2005 12:00 am 
beste marian, tuurlijk bestaat de kans dat de bultjes terug kunnen komen,maar dit is bij mij gelukkig nog niet het geval,het is nu ruim 1 jaar geleden gebeurd,de oogarts heeft het weg gesneden,eerst verdoofd natuurlijk,daarna gehecht,en ja,je ziet een heel klein lijntje mar das niets voorbij die lelijke plek die ik voor de ingreep had, dus ik had het er graag voor over. ik hoop dat ik je voldoende informatie heb kunnen geven,sterkte en succes .desiree


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 01, 2006 12:00 am 
Diana. Morgen ga ik zelf onder het mes. Mijn lelijke vlekjes worden dan na 7 jaar soebatten eindelijk verwijderd. Het schijnt nu ineens wel vergoed te worden nadat het meerdere keren afgewezen was.
Heb de artsen ook uitgelegd dat ik als ik mezelf zou willen verfraaien nog wel wat andere dingen kon bedenken, (neuscorrectie, enz. Ben een vrouw van bijna 40 en vond het net als iedereen hier erg vervelend. De mensen kijken mij niet aan maar kijken mijn vlekjes aan, dit maakt erg onzeker. Zou zeggen vraag het via de huisarts nog eens aan en ga nog eens praten met de artsen. De aanhouder wint.

(ps, komt nu erg dichtbij en vind het allemaal erg eng maar zo blijven lopen was echt geen optie meer.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 03, 2006 12:00 am 
Ik zocht wat over artrose bij de kat en kwam toevallig hier terecht. Ik heb ook, sinds tien jaar of korter, ongeveer vanaf mijn 45e, kort voor de menopuze langzaamaan begon, af en toe zo'n gele vlek boven het ene en soms het andere oog. Ik heb geen echt verhoogd cholesterol. Je ziet die vlekken vaker bij mensen van boven de 40. Noch mijn huisarts, noch mijn huidarts maakten er een probleem van: gewoon ze niet te groot laten worden, vanaf het moment dat je ze ziet nog een paar maanden wachten, en dan laten wegbranden met vloeibaar stikstof. Het vervelendste is dat je een week niet aan de korstjes moet krabben. Alleen de eerste of de tweede keer moest het drie keer achter ekkaar en de laatste keer met zuur, dat was onprettig. Waarschijnlijk had ik te lang gewacht. Ik ga nu overigens naar de collega van de oorspronkelijke huidarts, want die is nog aardiger. Ziekenfonds doerthelemaal niet moeilijk, misschien schrijft die man wel dat het een wrat is, maar dat denk ik niet. Het laat een klein littekentje en een witte plek achter, maar dat kleurt wel weer bij in de zon, en de littekentjes zijn stukken minder erg dan zo'n rare gele vlek. Dus, kinders, gewoon elke twee of drie jaar voor een onderhoudsbeurt terug en verder is het een fluitje van een cent, al vond ik het de eerste twee keer ook erg eng. Je wordt gewoon verdoofd en daarna heb je er nauwelijks last van... Tussen twee haakjes: als je te lang wacht, moet het wél geopereerd worden en dan kan je ooglid wat korter worden, niet te lang wachten dus.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 07, 2006 12:00 am 
Hallo allemaal!!

Ik ben een nog relatief jonge moeder van 38.
Ik heb sinds een aantal jaar last van Xanthelasmata...oftewel ophoping van cholesterol ...op en om mijn oogleden.
Ik heb dit een aantal keer laten aanstippen met een soort zuur ( erg pijnlijk ) maar hier gaat t helaas niet echt van weg.
Operatief is t prima en makkelijk weg te halen...maar helaas word deze ingreep niet vergoed door het ziekenfonds omdat het om een zogeheten cosmetische ingreep zou gaan.
Ik zit heel erg met dit probleem....ik vind het heel naar dat iedereen me aanstaard en vraagt wat ik heb. Ik schaam me erg voor mijn gezicht.
De ingreep zelf is helaas te kostbaar voor me ( ongeveer 1000 tot 1500 euro ) om zelf te betalen...dus dit is helaas geen optie meer.
Wie weet er nog meer mogelijkheden die WEL betaalbaar zijn om dit soort vlekken weg te krijgen?
Ik heb ook al gekeken bij diverse soorten make- up enzo...maar dit maakt t alleen maar erger.
Ook permante make up is geen optie is me verteld, omdat je dan nog steeds heel veel kleurverschil hebt.
Je zou misschien denken....meid waar maak je je druk om. Als het ergens anders op mijn lijf had gezeten...had ik er niet eens een probleem van gemaakt. Maar zo in je gezicht, t eerste waar mensen vaak naar kijken....ik vind t echt vreselijk!!
Wie weet raad??

Groetjes dianaUpdate:

Ik heb al een aantal tips gehad ....van het laten behandelen op afbetaling in een kliniek tot naar turkije gaan en t daar laten doen. Voor beiden heb ik helaas gewoon t geld niet....maar in ieder geval bedankt voor de tips tot nu toe!

Ik heb gemerkt uit de reakties dat meer mensen met dit probleem zitten. Ik heb zelf een brieg geschreven naar t ministerie van volksgezondheid, omdat ik vind dat dit soort gezichtsontsierende behandelingen in t Ziekenfonds pakket zouden moeten zitten.
Ik denk dat de meeste mensen met Xanthelasmata er absoluut geen probleem mee zouden hebben als t elders op hun lijf zat...maar in je gezicht ...dat hakt er psychisch en gevoelsmatig echt wel in.

Ik zou het verhaal van deze mensen erg graag bundelen, en deze bezorgen bij de minister van volksgezondheid,om ervoor te knokken dat dit vergoed hoord te worden ( immers als t een wrat was, dan werd t overigens WEL vergoed ).
Dus...heb je ook last van Xanthelasmata....krijg je ook geen vergoeding om dit te laten weghalen??
Stuur dan een brief...het liefst met foto van je ogen...naar onderstaand adres.
Ik zal er dan voor zorgen dat deze brieven en fotoos in 1 enveloppe naar de minister van volksgezondheid gaan.

Groetjes van Diana de Boer
Prinses Irenehof 47
1411 CB Naarden


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 07, 2006 12:00 am 
Hai diana

Ik heb xanthelasmata . Nu weet ik hoe het heet wat ik heb, alleen de uitspraak moet ik nog wel even oefenen.
Ik erger me hoe langer hoe meer aan dat ik het heb omdat ik steeds meer opmerkingen en vragen over krijg.
Daarom ben ik ook gaan googlen en ben ik dus hier terecht gekomen.
Ik heb er nog niks aan durven doen, ook omdat ik niet wist wat je eraan kon doen.
Ik wil je graag steunen door je een brief en foto te sturen.

Ik hoop dat je vele reacties krijgt.
groetjes emmy


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 07, 2006 12:00 am 
hallo pechvogels ,ik heb ook last van xanthelasmata, ik had ze eerst boven het ooglid maar met een ooglidcorrectie zijn ze verwijderd boven ,een jaar er naar ,kreeg ik het onder ik ben nog steeds bezig het onder het onderste ooglid het is zo lelijk geworden ,ik heb wat emailtjes gestuurd naar die desbetrefende plastische chirurg, het maakt je oud ,en een fris uitelijk is er niet meer bij, met zo'n afwijking

groetjes. Fleur


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 08, 2006 12:00 am 
Ik heb ze ook sinds een jaar op mijn oogleden, mijn cholestrol is nagekeken en was niet te hoog. Ik zou ze ook graag weg laten halen maar heb er ook het geld niet voor.
Heb wel eens gehoord dat de schoonheidsspecialiste ze ook weg zou kunnen halen, iemand hier ervaringen mee?


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 13, 2006 12:00 am 
hai ik lees al deze verhalen hier heb ongeveer 4 jaar terug weeg laten halen dat is gewoon door de unive vergoed dus ik sta beetje raar te kijken of moet veranderd zijn in de jaren bij mij was er geen cholesterol verhoging en was vrij vlug weer terug dus ik laat het niet meer doen ik wil iets anders proberen kan nooit onder cosmetica vallen want ieder lijkt mij tenminste die dit heeft die schaamt zich er toch wel een beetje voor en voor al kindeen vragen vaak wat is dat bij u ogen is geen pretje in je gezicht vr gr rita de jong( bij mij zijn beide ogen gedaan )


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 18, 2006 12:00 am 
Ik ben een moeder van 31 en heb ook sinds een aantal jaren xanthelasma (gele vlekken) boven mijn ogen. Sinds een week geleden zijn ze aangestipt met tricholoor azijnzuur, een beetje brandend maar zeker niet pijnlijk. Er is me verteld dat het inderdaad een aantal behandelingen nodig zou hebben. Hopenlijk gaat het ook echt weg! Maar het korstje is aan de ene kant er nu af en ik zie toch nog dat het er zit, het zit waarschijnlijk diep in de huid.

Maar van mij mag het operatieve gedeelte ook worden vergoed door het ziekenfonds, want wat nu als het azijnzuur niet werkt? Ik wil toch niet met die vlekken, wat nog meer en erger kan worden blijven rondlopen? En het komt ook nog is terug, dus je blijft je dan scheel aan het betalen, kom op zeg VERGOEDEN DIE HAP! Ik wil mijn handtekening hier wel voor zetten.

Heeft iemand anders nog ervaringen met laser of stikstof behandelingen?

Groet,
Anja


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 26, 2006 12:00 am 
Hoi!!

Ik heb mijn ogen ook laten aanstippen met het zuur...maar de vlekken gaan hier niet mee weg, ze worden alleen tijdelijk wat lichter.
Helemaal wegkrijgen met dit spul lukt dus echt niet.
Ik kreeg overigens het behandelen met t zuur wel vergoed.

Ik heb ook kontakt opgenomen met schoonheidsspecialistes, maar die kunnen niks voor me betekeken. Ook niet in de vorm van permanente make up.
Heb vandaag gebeld over een laser behandeling, deze kost in Hilversum voor beide ogen 550 euro. Dit word ook niet vergoed door t ziekenfonds...en is zeker geen garantie dat t ook helemaal weggaat en weg blijft.
Ik blijf er voor knokken dat het vergoed moet worden....ben nu bezig met een tv programma, die t misschien wil gaan uitzenden, en van de week gaat de brief de deur uit naar de geschillencommissie ziekenfondsen.
Nogmaals....stuur mij alsjeblieft een brief met het liefst een foto van je ogen en je handtekening...samen kunnen we misschien wat veranderen!!
Groetjes Diana de Boer


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 27, 2006 12:00 am 
Hoi daar, ik heb dus mijn beroemde, vervelende nare vlekjes laten verwijderen. tuurlijk deed het zeer en zag ik er de eerste week niet uit maar als ik nu voorbij een spiegel loop durf ik er weer in te kijken.

Hoe is het mogelijk dat dit zeven jaar lang mijn gevoel, mijn ik zo in zijn greep heeft gehouden. Ik voel me een ander mens die een ander weer recht in de ogen aan durft te kijken. Mijn zelfvertrouwen is geheel terug.

nu pas hoor ik mensen zeggen, ik vond die vlekjes gewoon vies, smerig enz enz, al durfden ze er toen ik ze had niets van te zeggen om me geen verdriet te doen.

Ik zou zeggen dames ga ervoor, gewoon via de huisarts een verwijzing aanvragen en vertellen wat het met je doet en hoe het je leven in zijn greep houd.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 28, 2006 12:00 am 
hoi allemaal!!

Ik ben inmiddels benaderd door een tv programma die wel wat met dit item wil gaan doen.
Ik zoek dus mensen met xanthelasmata, die hier eventueel ook aan willen meer werken met mij, om aandacht te vragen voor dit probleem!!

Dus heb je xanthelasmata, en zou je hierover ook op tv willen en durven praten...mail me dan!!

Groetjes diana


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 30, 2006 12:00 am 
Hallo Diana,

Ik ben ook maar eens gaan zoeken op het internet, ik heb nl. ook van deze vlekken, en bij mij zijn ze ook al eens aangestipt, maar ze
zijn nu weer net als voorheen. De huisarts gaf toen ook aan dat het aan de hoogte van je cholesterol kon liggen, dat was niet het geval na controle.

Maar het is wel een lelijk gezicht, ik kan me wat dat betreft aansluiten bij jouw gevoel, dat het wel iets is wat men meestal/ gauw als eerste ziet. Ze hebben ook wel eens tegen mij gezegd, je hebt daar wat zitten, of wat heb je daar?!

Het zou natuurlijk geweldig zijn als het vergoed zou worden door het ziekenfonds; en dan hoef je niet elke dag meer in de spiegel je te ergeren aan deze vlekken.

Ik zal je een kort briefje sturen en er een foto bij voegen.
En hopen dat jouw actie succes zal hebben. Ik sta nog niet zo te popelen om op tv te verschijnen, hopelijk heb je aan mijn brief+foto ook de nodige steun.

En ik hoop dat er meer zijn die ook bij toeval dit onderwerp vinden en zichzelf hierin herkennen. Laat ook wat van je horen

groet Lettie


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 03, 2007 12:00 am 
Hallo! Ik heb eerder een berichtje geplaatst dat mijn vlekjes zijn wegggebrand met stikstof, het lijkt nu een stuk beter. Er is nog wel een wit vlekje te zien boven mijn ogen, maar het geval is dat ik nu ook vlekjes onder mijn ogen krijg, balen! Bij mij is het erfelijk bepaald, mijn opa heeft zijn ogen onder de vlekjes. Ik ben 31 en vind dit echt niet prettig, het maakt me verdrietig! Ik ben nog zo jong en in de bloei van mijn leven. Ik ben toch erg benieuwd of er niet iets is waarmee je er voorgoed vanaf bent. Ben aan het googelen maar overal waar ik lees staat dat het weer terugkomt. Ook ben ik erg benieuwd naar welke methode het beste resultaat geeft.

Anja


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 03, 2007 12:00 am 
Hoi Anja,

Wat vervelend dat het weer terug komt. Ik had de vlekjes bovenop maar ook onder mijn ogen dus op 4 plekken, daar is het dan ook weggebrand. De arts vond dat het bij mij erg snel verdwenen was normaal schijnt het dus 1 maand te duren. Maar zo ik lees is het bij jou nooit echt helemaal weggegaan, zeker balen. Misschien dan toch een operatie of helpt dit ook niet echt?

Sterkte, groeten, Birgitta


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 06, 2007 12:00 am 
Goeie avond allemaal

Inmiddels ben ik geopereerd (26 feb)en het is me enorm meegevallen
Er moest bij mij op 4 plekken gesneden worden 2vlekken boven me ogen en 2 eronder.
Ik moest me om 8 uur in het ziekenhuis melden
Half 9 werd ik naar boven gebracht en om 8.45 de ok binnen gebracht
De verdoving was plaatselijk en heb er ook helemaal niets van gevoeld.
Om half 10 was ik weer op zaal en om half 11 alweer thuis
In dat uurtje heb ik een aantal koelbrillen opgehad om de zwelling tegen te gaan.
Thuis heb ik de hele week bevroren doperwtjes in een zakje en die weer ff in een washandje ofzo gedaan en dat toen op me ogen gelegt.
Dat doe je dan ong. een kwartiertje en ik heb het 5x per dag gedaan.
Afgelopen dinsdag (4maart) zijn de hechtingen eruit gehaald.
Tis nu donderdag 6 maart en de blauwe plekken zijn zogoed als helemaal verdwenen (door het koelen) de littekens boven me ogen daar zie je al nagenoeg niets meer van en aan de onderkant zie je nog een licht rood streepje.
De oogarts gaf wel aan dat het terug kan komen (maar hoeft niet)
De tijdduur dat als het terug komt is zeker een jaar of 15 a 20.
Ik lag met een man op zaal die het ook had laten verwijderen en bij hem heeft het 25 jaar geduurt.
Mochten jullie nog vragen hebben, (ik bekijk deze site regelmatig)
Dan wil ik die graag beantwoorden.

Groetjes Sandra


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 08, 2007 12:00 am 
Hallo
Ik ben een vrouw van 50 jaar en ik heb zeker al 20 jaar ook van deze plekken. De huidarts heeft ze met zuur geprobeerd weg te branden. Dit is helaas niet gelukt,wel zijn de plekken groter geworden. Naar aanleiding van deze site heb ik contact opgenomen met de verzekeraar omdat de plekken zo groot zijn dat ze over mijn ooglid hangen en onder de ogen zijn ze niet zo dik maar wel al 1,5 cm breed.De verzekeraar geeft toestemming voor een opratie als de huisarts er een med.indicatie voor geeft. Daar gaan we dus vandaag nog achteraan.

Sinds 2 weken draag ik zware make-up en hiermee kan ik het een beetje maskeren, Ik heb bij de DA drogist op Keizerswaard in Rotterdam een goed advies hiervoor gekregen( wel elke dag een half uur eerder op om het een beetje weg te werken en elke avond 20 min bezig om mijn huid weer schoon te maken)
Maar dit is beter dan met die grote plekken te lopen.
Groetjes Gerda


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 09, 2007 12:00 am 
Hoi allemaal,

We zijn nu al enkele weken verder en heb inmiddels de behandeling voor een 2de keer laten doen.
Het zag er de eerste keer al veel beter uit maar toch waren er nog die vlekken.
De arts had me gezegt dat dit normaal was gezien de omvang van mijn vlekken.
Momenteel heb ik hier en daar nog korstjes van de wondjes maar daar waar ze al weg zijn is het resultaat geweldig.
Ik denk datik ze nu heb weggekregen.
Laat het mij hopen he.
Ik wens iedereen veel succes naar de zoektocht wat hen het beste lijkt! Blijf er niet mee lopen , het is het niet waard.

grtjs, Niki


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 10, 2007 12:00 am 
Als er iets is waar je mee zit, ga dan altijd naar je huisarts, vragen stellen op een forum met mensen die geen opleiding gevolgd hebben, kan gevaarlijke consequenties hebben.

Laten behandelen in een land waar de kosten lager zijn, vind ik ook al niet zo slim. Waarom zouden deze kosten zo laag zijn, denk je? Wees kritisch voor je zomaar iemand advies laat geven over je gezondheid!

Een brief sturen aan de minister om de verwijdering van xanthelasmata te laten verwijderen, zal geen bevredigend resultaat geven: de minister gaat namelijk niet over toelating van geneeskundige prestaties tot zorgverzekeringen en daarbij bestaan er stricte eisen voor een zorgverzekering om een prestatie te vergoeden, waar cosmetisch belang er geen van is.

Desondanks zijn de vlekken natuurlijk heel vervelend voor iemand die ze ontsierend vindt, maar het te hoge cholesterol vind ik een groter probleem, als de consequenties in aanmerking genomen worden. Succes!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 11, 2007 12:00 am 
Ik heb ook last van xanthelasmata 4 jaar geleden heb ik een flinke boven mijn linkeroog laten weghalen door een plastisch chirurg dit werd wel vergoed omdat ik er last van had bij het knipperen van mijn ogen en omdat de huisarts het wilde laten nakijken op maligniteit. Helaas is de hechtplaats na het verwijderen van de hechtingen de dag erna open gesprongen en moesten er 4 hechtingen in en heb ik er een flink litteken aan overgehouden en verkleuring van de huid deze was wit na 4 jaar heeft zich dit wel redelijk herstelt. Na een jaar kreeg ik er ook een aan mijn andere oog.Ik durfde chirurgie niet meer aan. Ik kreeg een maand geleden te horen dat het ook gelazert kan worden en ben dus naar een dermataloog gegaan,deze adviseerde me om het te laten wegbranden en dat gebeurt vanmiddag dit zou worden vergoed ik ben benieuwd.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 46 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: