Op dit onderwerp reageren  [ 277 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Volgende
Auteur Bericht
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 01, 2004 12:00 am 
Ik ben vandaag naar de huisarts geweest met klachten zoals velen van jullie hebben.
Moeilijk slikken, gevoel of er iets in de keel/huig zit.
Kan het niet ophoesten. Hij constateerde het Globus gevoel. Zoek het maar op bij Google.
Misschien heeft een van jullie hier iets aan.
Succes !
Charie.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
Oplossingen voor allergieën
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 02, 2004 12:00 am 
Ik heb sinds 2 jaar last van slijm in mijn keel wat alleen weg te halen is door schrapen of door heel veel slikken. Ik ben er al een paar keer mee naar de huisarts geweest en uiteindelijk ook doorgestuurd naar de KNO arts. Deze heeft mij een allergietest laten doen maar daar kwam niets uit. Nu ben ik bezig met een neusspray wat mijn neusamandelen rustiger zou moeten maken. Maar ook dat helpt helemaal niets. De hele dag blijf ik last houden van slijm in mijn keel en het schrapen daarvan begin ik toch langzamerhand wel zat te worden. Nu wil de KNO arts mij als de neusspray niet zou helpen, mijn (scheve) neustussenschotje operatief recht zetten. Dit zie ik dus eigenlijk niet zitten en ik ben benieuwd of mensen met dit probleem hier ervaring mee hebben en/of zo'n operatie uberhaupt heeft geholpen...? De tips over de melkproducten hou ik in mijn achterhoofd want ik geloof dat ik dat toch wel veel van eet/drink!

Gr. Mariska


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 04, 2004 12:00 am 
Ik herken de klachten ook... Heb er al een dik jaar last van... Vorig jaar geregeld bij de dokter langs geweest en longfoto's gemaakt, zonder resultaat, hij kon niets vinden...
Heb alleen 's ochtends last van taai slijm, zodra ik het weg heb gehoest heb ik er de hele dag geen last meer van... Alcohol de avond ervoor verergerd het zeker... Vanaf het voorjaar was het niet echt erg meer, nu de winter weer is begonnen heb ik er weer veel meer last van...

Maar een vraagje, ik heb er dus al m'n hele leven geen last van gehad, kan het dan zomaar van de een op de andere dag dat je ergens allergisch voor bent??? Eet al m'n hele leven melkproducten, woon al m'n hele leven in hetzelfde huis, nooit honden of katten gehad enz... Dan zou ik het daarvoor toch ook al moeten hebben???

Ik heb het idee dat het bij de neus / bijholtes vandaan komt... Overdag kun je slikken en spugen en zul je er geen last van ondervinden... 's Nachts hoopt het zich op met als gevolg dat de volgende ochtend je keel vol zit... Totdat je het daar weer weg hebt...


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 05, 2004 12:00 am 
Zelf loop ik al 20 jaar met dit probleem rond. De ene keer is het erger dan de andere keer. Slijm (lijkt vanuit de neus te komen) blijft hangen in de keelholte. Zeg maar tussen de doorgang neus en keelholte. Je kan het enkel gedeeltelijk weg krijgen door te raspen en te kuchen.
Ik ben inmiddels 5 jaar gestopt met roken maar de kikker in de keel steekt nog regelmatig de kop op. Bizonflon en zoutwater spoelingen helpen niet echt.
Wel ben ik er inmiddels achter dat spanning en stress, alcohol en/of koffie een oorzaak kunnen zijn voor de heftigheid van de klacht.
Wie de oplossing heeft mag het zeggen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
Bij slijmvorming geen melkproducten gebruiken zoals kaas, yoghurt,
melk en gelijke producten want dat bevorderd de slijmvorming. Heb er zelf ook last van vooral s'morgens en wanneer ik me niet gehouden heb aan het bovenstaande.
MvG
Andre


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
10% is dus 100% hè ?!!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
Hoi,

Ik herken het taaie slijm/keel probleem.
Iedere morgen gorgelen met lauw zout water (niet inslikken dus).
Dit heeft het probleem bij mij 10% opgelost.
Een huismiddel is soms beter in werking dan de duurste medicijnene en artsenbezoek (scheelt veel tijd ook )

groeten van Fred.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 06, 2004 12:00 am 
Bert,

Van de een op de andere dag is wellicht wat snel, maar je kunt zeker op latere leeftijd een allergie ontwikkelen. Zelf ben ik nooit ziek of ziek geweest maar werd tussen mijn 23ste en 27ste wel steeds vaker 'verkouden'. Op een gegeven moment was er iemand die tegen me zei dat het niet normaal was om het hele jaar verkouden te zijn en dat ik eens bloed moest laten prikken; ik bleek overduidelijk te reageren op huisstofmijt. Jaren heb ik hiervoor een neusspray gebruikt en het lijkt allemaal weer langzaam minder te worden (je kunt er ook weer overheen groeien). Wel kan ik er de klok op gelijk zetten dat het vanaf het najaar weer allemaal gaat beginnen. De verwarmingen gaan weer aan, buiten is het vochtig, binnen is de lucht juist weer heel droog, ik wordt verkouden, na een week is de verkoudheid over maar mijn neus/keel/luchtwegen zodanig geirriteert dat ik alle symptomen krijg die hiervoor zijn beschreven. Daar loop ik vervolgens weken en soms maanden mee. Het is doodvermoeiend voor mezelf maar ook voor mijn omgeving. Ik ga nu ook maar eens proberen om zuivelloos te eten en ga er maar kalktabletten bij slikken. Mijn neusspray blijf ik ook maar gebruiken om de allergie te onderdrukken. Op de langere termijn heb ik daar toch ook wel baat bij. Stressbestendig ben ik zeker, maar meer stress betekent meer gekuch.
Veel sterkte allemaal.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 07, 2004 12:00 am 
Beste Celine,het is inderdaad heel vervelend......ben er achter gekomen dat bepaalde toast, chips,drop de klachten veroorzaken...vooral Engelse drop... hoop dat het binnenkort verdwijnt..sterkte !! groetjes van Wima...


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 08, 2004 12:00 am 
Hallo,

Van mij komt het ook voort van m'n neus.
Ik vermoed dat het misschien iets te maken heeft met een overgevoeligheid aan gluten. Ik ben namelijk ook allergisch aan bijna alle soorten fruit en groenten. Ik weet dat nog maar sinds kort. Vrijdag ga ik naar een dieetiste die gespecialiseerd is in allergieën. Ik hoop zij mij kan helpen.
Ik laat het je zeker weten als ik een oplossing vind.

groetjes,

Céline


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Dec 08, 2004 12:00 am 
Ik heb er dus ook al jaren last van maar niet alleen slijm in mijn luchtwegen maar ook achterin mijn keel/ neus, ik ben soms de hele dag bezig om op een bepaalde manier te slikken om het weg te krijgen, kent iemand dit? Soms word ik er gek van. In de avond heb ik vaak last van ''schrapen'' vooral als ik in bed lig en in de ochtend moet ik vaak kokhalsen van het slijm. Ik ben 2 jaar geleden gestopt met roken en hoopte dat het beter zou worden maar nee...het lijkt soms wel erger te zijn geworden.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 09, 2004 12:00 am 
Blijkbaar hebben inderdaad meer mensen hier last van dan ik dacht- ook ik loop hier ondertussen een 5-tal jaar mee.
Ik dacht dat het te maken had met het noodzakelijk verwijderen van m'n amandelen op 30-jarige leeftijd. Direct nadien is de slijmvorming bij mij namelijk begonnen. Ik was nog in nabehandeling bij de Dokter-Specialist 'Neus-keel-Oor' en heeft dit direct onderzocht + enkele medicijnen uitgeprobeerd om dit weg te krijgen daar er geen onmiddellijke oorzaak te zien was.
Alles jammer genoeg zonder resultaat.
Sindsdien laat ik jaarlijks m'n bloed controleren om mezelf wat 'peace of mind' te geven : goed bloedonderzoek = met slijm leren leven.
Ondertussen heb ik ook een kuchje gevonden waarmee ik in 1 adem het slijm mee uit m'n keel haal.
en... ook 's morgens is bij mij het ergste + als ik lang na elkaar gesproken heb, dan slaat precies m'n keel dicht en heb ik geen adem meer, dan moet ik eerst een kuchje maken en dan kan ik weer verder.

Groetjes,


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Dec 09, 2004 12:00 am 
Hallo,

IK eet nu voornamelijk rauw-veganistisch. Het slijm is nu veel minder. Ik hoop dat het ooit volledig verdwijnt. Als ik me eens laat gaan en brood of melkproducten eet is het de dag erna veel erger, soms zelf al na een korte tijd. Het duurt dan ook weer een heel eind voor het mindert. Ik ben van plan om me strikter aan m'n dieet te houden. Je kunt er informatie vinden op internet onder rawfoodism. Over Candida is er ook veel te vinden.

veel beterschap allemaal,

groetjes,

Céline


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 10, 2004 12:00 am 
hallo,

Ik kom net van bij de voedingsconsulente. Ze heeft me getest door middel van electro-accupunctuur. Ik heb candida. Ik verdraag geen gluten, melkproducten, eieren, rijst, tofu, quorn en verschillende soorten groenten en fruit. Ik zal dat nu allemaal niet meer eten.
Als mijn symptomen verdwijnen zal ik het hier melden.

groetjes,

Céline


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Dec 10, 2004 12:00 am 
Hallow,

Ja dit heb ik ook! Ik lijk af en toe wel een oude vent die zijn keel schraapt.
Ik heb het vooral smorgens en savonds, het is heel taai.

Als ik in de buurt ben geweest van rokende mensen heb ik soms ook zwarte stukjes tussen het slijm.
Net alsof het slijm het inademen van rook heeft opgevangen ofzo, heel maf maar niet zo slecht lijkt mij zn natuurlijke filter.

Ik zit er niet echt mee, maar mn ouders roepen altijd opa naar me als ik smorgens of savonds weer in de badkamer aan het gorgelen ben haha.

Volgens mij kan het geen kwaad, of wel? Ik leef er gewoon maar mee.

Liefs, Lauwtjuh


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Dec 11, 2004 12:00 am 
hoi ik ben conny en ik heb op het moment erg last van slijm in de keel
moet ook veel overgeven en heb last van obstipatie
volgens mij heb ik dit gekregen na medicijngebruik is dus ook een bijverschijnsel
ben gestopt maar het is nog niet over
mijn spieren doen zeer van het kokken
supervervelend hoor


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 12, 2004 12:00 am 
Sinds een paar maanden heb ik last van slijm in mijn keel. Het lijkt wat erger te worden na het eten van chocola. Verder kan ook ik kroegen wel vergeten, want rook in mijn omgeving heeft meteen effect (slijm, keelpijn, volle holtes, heesheid). Zelf rook ik al twee jaar niet meer. Ik slik sinds een aantal weken weegbreecapsules (1 's ochtends en 1 's avonds). Die werken slijmoplossend en lijken enigszins te helpen.


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 12, 2004 12:00 am 
mijn moeder heeft ook al een tijdje last van slijm. Het voelt alsof er in haar maag een soort van zwemband zit. Zo zegt en voelt dat letterlijk zegt ze. En het voelt plakkerig ze voelt de slijm zitten. Het is een heel vervelend gevoel zegt ze. Van de dokter heeft ze een kuur gehad, omdat het zou gaan om een ontsteking en dus een nare bacterie. Het werd toen wel minder, maar is nog steeds niet weg. Ze is verder helemaal onderzocht, longen etc. en dat was allemaal goed. Ook hoest ze de laatste tijd wel vaker om de slijm weg te kunnen krijgen. De ene keer heeft ze er meer last van dan de andere keer. Alcohol (een wijntje) of sinasappelsap lijkt meer last te geven en vermijdt ze dan ook maar. Herkent iemand dit probleem?

Ik zou haar graag helpen. Zo te zien en horen zijn er meer mensen met van dit soort vage klachten. Maar weet ook iemand wat de oorzaak is, en de manier om er nu echt eens vanaf te komen?

Mirjam


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 12, 2004 12:00 am 
Bij mij werd de oorzaak gezocht in een allergie. Het bleek dat ik stofmijt allergie heb. Toch vraag ik mij af of dit wel de oorzaak is van dit probleem. Stofmijthoezen om het bed hebben slechts een maand of twee geholpen. Nu gebruik ik sinds een week flixonase, wat nog geen effect heeft, maar dat is misschien nog te vroeg. Verder heb ik ook bisolvon geprobeerd, maar dat helpt nauwelijks. Om 's nachts het hele taaie slijm los te werken gebruik ik sinds een paar maanden enkele druppels wiskhy (in een pipetflesje gedaan, dan kun je ook een beetje mikken). Dit maakt het aanzienlijk makkelijker.
bedankt voor alle tips!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Zo Dec 12, 2004 12:00 am 
Hoi,
wat mij opvalt,ook op andere Allergieplein-forums,is dat een groot deel van de mensen met gezondsheidsproblemen die gekregen heeft na een antibioticakuur.Ikzelf ben sinds juli vorig jaar ziek na een kuur met 7 dagen-2xdaags 500mg Metronidazol,en gelijkertijd ook 3xdaags 500mg Amoxicilline,een "kuurtje" van de mondhygiëniste.

Een vriendin van mijn overbuurman kreeg,net als ik,al na 1 dag enorme problemen (trillen,hartkloppingen,gevoel weg het bewustzijn te gaan verliezen),maar moest van de weekend-arts meteen stoppen.Zij had overigens alleen Metronidazol 500mg,en moest alleen de eerste dag 2,en de volgende dagen slechts een capsule nemen.

Mijn arts reageerde anders:ik moest en zou die dubbele kuur afmaken,en tegen het trillen,waarvan hij net als ik dacht dat het door een laag bloedsuikerpeil kwam,een lepeltje honing nemen.Later kwam ik erachter dat dat als olie op het vuur werkt.Na 5 dagen mocht ik eindelijk met de Amoxicilline stoppen,en de 6de dag ben ik uit eigen beweging met de Metronidazol gestopt.

Voorheen had ik nog nooit antibiotica gebruikt,dus wist ik niet dat deze kuur idioot zwaar overgedoseerd was,en ook niet dat deze symptomen na de kuur niet meer weg zouden gaan.Nu,1 1/2 jaar later,ben ik nog steeds overgevoelig voor suiker en koolhydraten:als ik maar 1 boterham teveel eet komen de symptomen terug.

Nu wat betreft de symptomen waar jullie mee worstelen:sinds ik die kuur gebruikt heb,heb ik ook last van mijn sinussen,en erg veel last van enorm vastzittend slijm bovenin mijn keel,dat maar met grote moeite los te hoesten is,waardoor dan vervolgens mijn linkeroor,en soms ook mijn rechteroor,dichtklappen(buizen van Eustachius).

Mijns inziens is dit alles een gevolg van de kuur,die de darmflora zo zwaar heeft aangetast,dat (hoogstwaarschijnlijk) een schimmel zich een prominente plaats in mijn darmstelsel heeft weten toe te eigenen,en er voor zorgt dat de goede darmbacterieën geen kans krijgen zich in voldoende mate terug te vestigen om deze schimmel weer te kunnen onderdrukken(dat is een van de eigenschappen van schimmels;immers,zij leveren ons de antibiotica).

Als nu de darmflora niet optimaal is,dan is de weerstand,die voor het overgrote deel van een gezonde darmflora afhankelijk is,ook niet optimaal.Er blijkt dan ook een duidelijk verband te bestaan tussen darmproblemen en b.v. huidproblemen,en met name problemen met de slijmhuid,waar dan ook.

Ook op andere forums kom ik het steeds weer tegen:eerst een antibiotica-kuur,vaak voor een onbenullig dingetje,en vervolgens worstel je,mogelijk voor de rest van je leven,met een groot aantal gezondheidsproblemen.Op het Hypoglycemie-forum op Yahoo heb ik aan alle leden gevraagd naar de aanleiding van hun klachten,en de meesten(!) gaven ronduit toe dat die begonnen na een of meerdere antibiotica-kuren.

Artsen erkennen de ontstane problemen niet (Hypoglycemie,Candida-syndroom,Chronisch vermoeidheidssyndroom,Fybromialgie),om maar niet te hoeven toegeven dat naast de bekende en beschreven bijwerkingen er ook zijn die erop duiden dat antibiotica in ontzettend veel gevallen,zoals het er nu naar uitziet hoogstwaarschijnlijk blijvende schade aan de gezondheid toebrengt.

De problemen met de slijmhuid,voortdurend verkouden zijn,darmproblemen,huidproblemen,anusjeuk,geïrriteerde ogen,kortom;de hele huid,waar ook op of in het lichaam is meestal in meerdere of mindere mate aangetast,en dit is dus owel bij de mensen op het Candida-forum als die op het Hypoglycemie-forum het geval.

De klachten nemen ook,opvallend,bij warm en vochtig weer toe,weer een aanwijzing richting schimmels.Iedereen op die forums meldt,naast een overgevoeligheid voor suikers en een teveel aan koolhydraten,en ook alcohol,een diversiteit aan allergieën,niet alleen voor diverse voedingsmiddelen,maar ook voor parfums,voor schimmels en gisten,en geeft aan dat de symptomen,vaak na vele maanden van een streng koolhydraatarm dieet,wel aanzienlijk verminderd zijn,maar na een keer zondigen,of ee


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 13, 2004 12:00 am 
Hey allemaal,
Ik herken het probleem ook. Ik heb er nu ongeveer een jaar bijna geen last van gehad, maar nu is het terug. Door die slijmen die van de holte achter mijn neus naar mijn keel zakken, loop ik nu ook alweer enkele dagen te hoesten. Zowat twee jaar geleden heeft het 5 weken geduurd voor ik ervan af geraakt ben. De dokters weten natuurlijk niet wat het is, heb ook allergietesten en dergelijke ondergaan.
Mijn moeder is na lang zoeken te weten gekomen dat ze allergisch is aan citroenzuur (alle E300'en) wat de gewone geneeskunde natuurlijk niet wil geloven. Ik zit geloof ik met hetzelfde probleem, alleen nog niet in die mate. Ik heb de laatste weken regelmatig wijn en bier gedronken en ook wel eens fruitsap gedronken en confituur gegeten, daar zit natuurlijk allemaal veel zuur in, dus dat zal mijn straf zijn. Ik hoop er alleszins snel vanaf te zijn.
Groetjes
An


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Dec 13, 2004 12:00 am 
Celine,
Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Heb je nu een dieet? Ik herken heel erg jouw verhaal. Heb zelf ook al jaren last van slijm tussen mijn neus en mijn keel. Ik gebruik al 14 jaar geen melkprodukten, maar heb het idee dat het nog van veel meer dingen komt. Wat is Candida? Kan je hierover op het web meer vinden?
Graag hoor is iets meer van je!
Margaretha


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 14, 2004 12:00 am 
hoi,

ik heb al eens gereageerd op dit probleem ik heb het ook gehad.
en heel soms nog een beetje maar ik weet wel wat het nu is
het komt door je maag en slokdarm als die ontsteekt door te veel zuur
dan krijg je slijm vorming ik zelf heb een maag breuk en ik slik al 3 jaar tabletten en dat helpt voor 80% dus probeer het eens met zuur remmers ik weet bijna zeker dat het probleem daarmee weg gaat
veel sucses !!!!!!!


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 14, 2004 12:00 am 
Mijn moeder heeft er ook last van en die heeft Bisolbruis ervoor gebruikt en schijnt wel te helpen dus wie weet, probeer het eens. Kun je gewoon bij de Apotheek halen.

Sterkte!

Groet van marion


Naar boven
  
Met citaat reageren  
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Dec 14, 2004 12:00 am 
hey hey

ja k ken dit gevoel het is best naar !!! ik ben ook keer geopereerd geweest aan mijn holtes! ze hebben alles schoongemaakt , tussenschotje breder gemaakt enz ...!!! had er paar maanden geen last meer van!! maar sinds een jaar of 2 is alles weer bij begin af aan!!! ik ben nergens allergisch voor !!!
ik heb het vooral met rokerslucht . ook voor alcohol moet k oppassen als ik 2 glazen bessen heb gehad , komt het slijm bij me opzetten en wordt ik misselijk!! het slijm wordt zo dik dat ik het gewoon wil uitspugen!! Meestal als het me gebeurd neem ik een droog broodje!! dan gaat het meeste wel weg!!! mja als ik smorgens wakker wordt, heb ik het zelfde weer !! ik roggel de hele dag wat bij elkaar. en als ik het uitspuug zit er gewoon dikke groene stukken slijm in ook zo veel !! heb 2 weken geleden een kuurtje gehad van de dokter !! maar zit nu al weer met het zelfde probleem!! ik heb soms ook wel 2 weken dat ik er gewoon geen last van heb!! ben al wel 100000 x bij de KNO-arts geweest!! hij zei dat hij me er neit verder mee kon helpen , omdat ik al zo smal tussenschotje had kon hij het niet verder openen!! en dan krijg je weer z'n kuurtje onder je neus geschoven!! ik denk wanneer je er last van hebt gewoon een droog stukje brood kunt gaan eten , want pepermunt ed veroorzaakt ook alleen maar slijm.. nja alles wat je eet veroorzaakt bijna slijm..en zou niet goed zijn als je geen slijm produceert mja het is wel stront vervelend!!! ik denk maar zo er zijn ergere dingen op de wereld!!! maar geef wel toe dat het niet fijn is !!! liefs marlies


Naar boven
  
Met citaat reageren  
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Op dit onderwerp reageren  [ 277 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Volgende


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Zoeken naar:
Ga naar: