Ouders maken zich zorgen om allergie

Ouders, met name jonge moeders, maken zich zorgen over het dat hun kind mogelijk een allergie ontwikkeld.

TNS/NIPO heeft in opdracht van Nutricia een onderzoek uitgevoerd onder 291 zwangere vrouwen en ouders met kinderen jonger dan zes maanden. Hieruit is gebleken dat 17% van de zwangere vrouwen denkt dat het niet erg is als het kind een allergie heeft. Hun verwachting is dat het kind er wel overheen zal groeien. 24% van de vrouwen denkt dat je juist continue rekening moet houden met een allergie. Dit blijkt ook uit de praktijk.

Kinderen met een allergie zijn onrustiger en dat zorgt er weer voor dat ouders onzeker worden. 28% van de ondervraagden vindt dat een allergie belemmerend werkt, wat erger wordt naar mate het kind ouder wordt. Daarnaast vindt 20% van de ouders het moeilijk om in de gaten te houden wat hun kind eet.

Een groot deel van de ouders is zich er wel van bewust dat de kans op een allergie te verkleinen is, maar vaak weten ze niet hoe. Opvallend is dat 10% van de ouders onder de indruk is dat je er niets aan kunt doen, terwijl dat niet waar is. Met de juiste voeding is de kans op een allergie weldegelijk te verkleinen. Zo is borstvoeding het gezondst voor je kind en het best als je dat de eerste zes maanden exclusief geeft.

bron: Gezondheidsnet