Gemarineerde witvis in spek

Maartje van Velhoven, 18 juni 2007

Ik ben Maartje en ik heb een notenallergie, mijn oudste zoontje een koemelkeiwit- en een kippeneiwitallergie en mijn jongste zoontje een koemelkeiwit- en een soja-allergie en waarschijnlijk ook een kippeneiweitallergie. Ik merkte dat het soms best lastig is om een maaltijd op tafel te zetten die iedereen mag eten, zeker als je geen uren in de keuken wilt staan. Daarom ben ik de gerechten die ik klaarmaak aan het verzamelen op een website, zodat ook andere mensen met hetzelfde probleem van mijn recepten gebruik kunnen maken.

 

De ingrediënten van onderstaand recept is zoveel mogelijk gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek omdat de meeste mensen daar boodschappen doen. Mijn recepten zijn zeker geen professionele kookkunststukjes maar vooral resultaten van eigen ideeën en creativiteit. Ik hoop van harte dat degenen die gebruik maken van mijn recepten de vrijheid nemen om de recepten aan te passen aan hun eigen smaak. Naast mijn bijdrage hier op allergieplein vind je veel meer van mijn recepten op Gebakken Lucht.

 

Ingrediënten voor 3 a 4 personen

  • ca. 600 g witvis zoals kabeljauwfilet of pangasiusfilet
  • 6 tot 8 plakken katenspek*
  • 1 teentje knoflook
  • 4 blaadjes verse salie
  • 4 blaadjes verse citroenmelisse
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper, zout

*Let op dat het geen melk, ei of soja bevat

 

Bereidingswijze

Snijd de vis in 6 tot 8 gelijke stukken. Snipper de knoflook. Snijd de salie en de citroenmelisse fijn. Meng de knoflook, de salie, de citroenmelisse en het citroensap door de olijfolie en laat de vis hier minimaal een uur marineren.

Haal de vis uit de marinade en verpak elk stuk in een plak katenspek. Leg de pakketjes in een met olijfolie ingevette ovenschaal en strooi er zout en peper naar smaak over.

Laat de pakketjes in een op 175°C voorverwarmde oven in ca. 15 minuten gaar worden.

 

Dit recept en andere hoofdgerechten met vis en zonder melk, ei, soja, en noten vind je op Gebakken Lucht.