Spinaziestamppot met rozijnengehaktballetjes

Maartje van Velhoven, 22 juni 2007

Ik ben Maartje en ik heb een notenallergie, mijn oudste zoontje een koemelkeiwit- en een kippeneiwitallergie en mijn jongste zoontje een koemelkeiwit- en een soja-allergie en waarschijnlijk ook een kippeneiweitallergie. Ik merkte dat het soms best lastig is om een maaltijd op tafel te zetten die iedereen mag eten, zeker als je geen uren in de keuken wilt staan. Daarom ben ik de gerechten die ik klaarmaak aan het verzamelen op een website, zodat ook andere mensen met hetzelfde probleem van mijn recepten gebruik kunnen maken.

 

De ingrediënten van onderstaand recept is zoveel mogelijk gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek omdat de meeste mensen daar boodschappen doen. Mijn recepten zijn zeker geen professionele kookkunststukjes maar vooral resultaten van eigen ideeën en creativiteit. Ik hoop van harte dat degenen die gebruik maken van mijn recepten de vrijheid nemen om de recepten aan te passen aan hun eigen smaak. Naast mijn bijdrage hier op allergieplein vind je veel meer van mijn recepten op Gebakken Lucht.

 

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

  • 400-500 g aardappels
  • 200 g verse spinazie
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 3 el olie van de gedroogde tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 200 g rundergehakt
  • 25 g rozijnen
  • 10 g zonnebloempitten
  • zout, peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de rozijnen, de zonnebloempitten, zout en peper naar smaak. Vorm ca. 10 gehaktballetjes van het gehakt mengsel.

Verhit olijfolie in een ruime pan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 20 minuten gaar. Voeg zonodig wat water toe om te zorgen dat de gehaktballetjes niet aanbakken.

Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in een grote pan.

Snijd de spinazie heel fijn met twee messen. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de bosuitjes in ringen.

Stamp de aardappels fijn en roer ze samen met de spinazie, de tomaatreepjes, de bosuitjes en de olie van de tomaten tot een smeuïge stamppot.

Serveer de stamppot met de rozijnengehaktballetjes.

 

Dit recept en andere hoofdgerechten met vlees en zonder melk, ei, soja, en noten vind je op Gebakken Lucht.