Kikkererwten 'paté'

Maartje van Velhoven, 22 juni 2007
Ik ben Maartje en ik heb een notenallergie, mijn oudste zoontje een koemelkeiwit- en een kippeneiwitallergie en mijn jongste zoontje een koemelkeiwit- en een soja-allergie en waarschijnlijk ook een kippeneiweitallergie. Ik merkte dat het soms best lastig is om een maaltijd op tafel te zetten die iedereen mag eten, zeker als je geen uren in de keuken wilt staan. Daarom ben ik de gerechten die ik klaarmaak aan het verzamelen op een website, zodat ook andere mensen met hetzelfde probleem van mijn recepten gebruik kunnen maken.

De ingrediënten van onderstaand recept is zoveel mogelijk gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek omdat de meeste mensen daar boodschappen doen. Mijn recepten zijn zeker geen professionele kookkunststukjes maar vooral resultaten van eigen ideeën en creativiteit. Ik hoop van harte dat degenen die gebruik maken van mijn recepten de vrijheid nemen om de recepten aan te passen aan hun eigen smaak. Naast mijn bijdrage hier op allergieplein vind je veel meer van mijn recepten op Gebakken Lucht.

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (uit blik)
  • 5 gedroogde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 5 blaadjes verse salie
  • 5 blaadjes citroenmelisse
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Week zonodig de gedroogde tomaten. Snijd de tomaten in reepjes. Snipper de knoflook.

Pureer de kikkererwten samen met de tomaatreepjes, de knoflook, de salie en de citroenmelisse.

Roer olijfolie door de puree tot een smeuïge paté ontstaat. Breng de paté op smaak met zout en peper.

Lekker op zoute koekjes (zie hapjes), een broodje of een toastje.

 

Dit recept en andere hapjes zonder melk, ei, soja, en noten vind je op Gebakken Lucht.